Mutlaka Okumanız Gereken 8 Kitap

Mutlaka Okumanız Gereken 8 Kitap
  • 8
    1
    0
    0
  • Kitapların hayatımızdaki önemini anlatmaya ne kelimeler yeter ne de sözcükler. Bundan dolayı kitap okumak hem zihnimize hem kişisel gelişimimize oldukça faydalıdır. Kitap okuma alışkanlığı edinmiş bireylerde kendini ifade etme özgürlüğünün daha rahat ve daha açık olduğunu net görebilirsiniz. Gerek bireylere gerekse çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını mutlaka alıştırmamız gerekir. Bu içeriğimizde sizler için iyi bir okur olma yolunda mutlaka okumanız gereken kitaplardan bahsedeceğiz.

    Her biri ayrı klasikler içinde yer almış ve başka dünyaları anlatan bu kitaplar iyi bir okur olma yolunda ilerleyebileceğiniz ve sizleri başka dünyalara sürükleyecek okunması gereken kitaplardandır. Kitap okumak bizlere kendimizi her zaman iyi hissettirir. Kendimizi bulmamıza ve tanımamıza yardımcı olur. İşte sizler için derlediğimiz okumanız gereken ve ufkunuzu açacak 8 kitap…

     

    Otomatik Portakal
    Okunması gereken kitaplar listemizin başında otomatik portakal kitabı yer alıyor. Bu kitap aynı zamanda filme de çevrilmiş olup Anthony Burgess’e tümör teşhisi konulmuştur ve 1 sene kadar ömrünün kaldığı söylenmiştir. Edebiyat tarihinde neredeyse önde gelen kitaplardan biri olan otomatik portakal kitabı mutlaka listenizde olması gereken ve okumanız gereken kitaplar arasında yerini almaktadır. Distopya edebiyatına yeni bir soluk kazandırmıştır.

     

    Martin Eden
    Yazmış olduğu eserler ile en kıymetli yazarlar arasında olan Jack London ölmeyen bir eser bırakmıştır. Yazar olma sevinci ve isteği ile tüm zorlukları geride bırakan ve görmezden gelen, girdiği ortamlarda kültür seviyesine yükseltmek için çabalayan ve durmadan okuyan London, önemli bir edebiyatçı iken yaratmış olduğu karakter ile aslında bireyci bir tiptir. Listenize eklemeniz ve mutlaka bir şans vermeniz gereken kitaplar arasında yerini almaktadır.

     

    Yüksek Şatodaki Adam
    Yüksek şatodaki adam köleliğin yasak olduğunu ve yaşamına devam ettiren birkaç Yahudi adamların hayatını devam ettirdiğini anlatan bir eserdir. Kitabın içine girdiğiniz zaman sizi adeta sürükleyen ve başka dünyalara götüren bir hikayesi vardır. listenizde ve kitaplığınızda yer alması gereken ve okumanız gereken bir diğer kitaplar arasında mutlaka yerini almalıdır.

     

    Simyacı
    Kitapseverler için kitap tavsiyelerinden bahsederken usta yazarlardan bahsetmemek olmazdı. Coelho, eski dünya da yaşamış olup günümüzde hayatını sürdüren isimlerden bir tanesidir. En güzel ve en meşhur kitaplarından birisi ise Simyacıdır. Yazar simyacı hikayesini Mevlana’nın Mesnevi eserinden ilham alarak yazmıştır. Bu hikaye de İspanya da kendi hazinesini aramak için Mısır piramitlerine giden bir çobanın öyküsünü anlatmaktadır. Bu hazine ise karakterin kendi kaderini nasıl çizeceğini ve mutluluğa nasıl kavuşacağını anlatır. Kitabı okumak için sabırsızlananlar için biran evvel okumalarını tavsiye ederiz.

     

    Fareler ve İnsanlar
    Eğer bu kitabı hala okumadıysanız okumanız gereken kitaplar arasına mutlaka eklemeniz gerekir. Eserlerinde işçi sınıfına değinen ve onların örgütlenme biçimlerinden sık sık bahseden yazar iki gezgin çifti konu almaktadır. Aynı zamanda yazarın kendisi de gerçek hayatta bir zamanlar çiftçilik yapmıştır. Olayları oldukça gerçekçi anlatan ve biyografik unsurlar taşıyan bu eseri okumanızı tavsiye ederiz.

     

    Kürk Mantolu Madonna
    Yine okumanız gereken klasikler arasında mutlaka yerini alması gereken kitaplardan biri de Kürk Mantolu Madonna’dır. Modern Türk edebiyatının en çok okunan ve en çok konuşulan kitapları arasında yerini alır. Kitap tavsiyesi denilince kitap severlerinde ilk aklına gelen eserlerden birisidir. Baş karakter olarak yerini alan Raif Efendi oldukça mülayim, sessiz ve içine kapanık bir karakterdir. Fakat gençken Almanya da yaşamış olduğu bir aşk hikayesi yakasını bırakmaz ve ömrünün bir film şeridi gibi geçtiğinin ispatıdır.

     

    Uçurtma Avcısı
    Listenizde olması ve okunması gereken kitaplar arasında bir diğeri ise uçurtma avcısı gelir. Emir ve Hasan adlı karakterlerin dostluğundan pek çok şey öğrenecek gibi duruyoruz. Emir zengin bir aileniz oğlu, Hasan ise o evde çalışan hizmetkar bir babanın oğludur. Sovyet işgalinden dolayı Emir ve babası evi terk etmek zorunda kalır fakat Emir çocukluk arkadaşı olan Hasan’ı asla unutamaz. İki harika dostluğun karakteri olan bu eser mutlaka okumanız gereken kitaplar arasında yerin almalıdır.

     

    Kurtlarla Koşan Kadınlar
    Günümüzde özellikle son zamanlarda pek çok ses getiren eserlerden bir tanesidir. Kadınların iç seslerine dönmesi gerektiğini anlatan eseri muhakkak okumanızı tavsiye ederiz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.