Onur Sevigen'in Yeni Single'ı ''Leyla'' Yayınlandı !

Onur Sevigen'in Yeni Single'ı ''Leyla'' Yayınlandı !
  • 0
    0
    0
    0
  • Profesyonel müzik yolculuğu, doğup büyüdüğü Londra’da başlayan Onur Sevigen’in, Anadolu'da doğan müzik türlerine olan ilgisi ve farklı öğeleri bir araya getirerek oluşturduğu sound’u son dönemde Türkiye’de dikkatleri üzerine çekti. 

    Vintage sesleri, yarının pop sesleriyle birleştiren Onur Sevigen, farklı tempo ve stillerin eklektik bir karışımı ile oluşturduğu şarkılarını ilk kez 2018 yılında dünyaya duyurdu. 2019 yılında yayınladığı ‘’A Millennial Rhapsody’’ projesi Spotify’ın All New Indie, Solaris, New Music Friday İngiltere ve Türkiye playlistlerinde yer aldı. Sanatçı 2021 yılında yayınlanan 'Paramı Ver', 'Beyinler Sakat', 'Ölüm Gelene Kadar Yüzüm Kanadı' ve 2022 yılında yayınlanan 'Yaşasın Aman' single çalışmaları ile müzik yolculuğundaki rotasını Türkiye'ye çevirdiğini dinleyicisine gösterdi. 

    Söz&Müzik ve aranjesi Onur Sevigen'e ait olan ''Leyla'', sanatçının hazırlıkları devam eden yeni EP çalışmasının habercisi olarak yayınlandı.  

    Şarkının ritmi 9/8'den 5/8'e geçen sound'u ile dinleyiciye alışılmışın dışında bir deneyim sunuyor.  Anadolu müziğinden ilham alan vokal tarzı ile kaydedilen  ''Leyla'' nın bütününde kullanılan asma davul hip hop hissiyatı yaratsa da, şarkının sound'u türler üstü bir yaklaşımla eklektik bir noktada duruyor. Şarkının mix'i Tim Rowkins, mastering'i ise Matt Colton imzası taşıyor. 

     "Leyla" sanatçının kendi uyanış dönemini Leyla ve Mecnun'un hikayesinden ilham alarak anlattığı bir şarkı. Mecnun'un Leyla'sını arama serüvenini, kişinin kendini gerçekleştirme yolculuğundaki çabası ile bütünleştiriyor. Şarkının İsa Kurt yönetmenliğinde çekilen video klibinde yer verilen zeybek performansı ise sanatçının yolculuğundaki aydınlanma dönemi temsil ediyor. Video klipte Onur Sevigen'e, Zeybek dansı ile Bahadır Çakım eşlik etmekte. 

    ">Onur Sevigen - Leyla / Video Klip

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.