Bir Başkentten Diğerine Uzanan Kariyer, Onur Sevigen'in Yolculuğu

Bir Başkentten Diğerine Uzanan Kariyer, Onur Sevigen'in Yolculuğu
  • 0
    0
    0
    0
  • Onur Sevigen geçtiğimiz ay ''Kalbin Aksın'' single'ı ile müjdelediği yeni EP'si ''Tuhaf'' ile projelerini yayınlamaya hız kesmeden devam ediyor. 

    ''Kalbin Aksın'' ile birlikte  ''Angara Angara, Kardelen, Tuhaf ve Divane''nin yer aldığı EP'de,  tüm şarkıların söz, beste, aranje ve mix'leri Onur Sevigen imzası taşıyor. Son yıllarda söz yazarı,besteci ve prodüktör kimliği ile dikkatleri üzerine çeken sanatçı, bu konudaki başarısını ''Tuhaf'' EP'si ile bir kez daha kanıtlıyor.. 

     

    Onur Sevigen, tercih ettiği sound'ları herhangi bir janr ile sınırlandırmadan türler üstü bir yerde konumlandırıyor. Sanatçı, Londra'da doğup büyümüş olması ve oradaki müzik eğitiminin yarattığı bakış açısını, Anadolu'da doğan müzik türlerinin prensipleri ve enstrümanları ile bir araya getirerek deneysel bir noktaya taşıyor. Kısaca, geleneksellik, oryantalistlik ve deneysellik tek bir çalışma içerisinde harmanlanmış durumda.

    Yönetmenliğini Burak Kurt'un yaptığı ''Angara Angara" parçası ve klibi focus track olmanın yanında adeta Onur'un bir sanatsal biyografisi gibi yer alıyor. Sanatçı, 3 dakika boyunca narratolojik ögelerin ışığında Ankara'nın renkli sokaklarını zihnimize ışınlıyor.

     


    Sanatçı 2021 yılında yayınlanan 'Paramı Ver', 'Beyinler Sakat', 'Ölüm Gelene Kadar Yüzüm Kanadı' ve 2022 yılında yayınlanan 'Yaşasın Aman' single çalışmaları ile müzik yolculuğundaki rotasını Türkiye'ye çevirdiğini dinleyicisine göstermişti. 

    Geçtiğimiz aylarda yayınlanan ''Az Bile'' EP'si ile dikkatleri üzerine çeken sanatçının yeni EP'si ''Tuhaf'' ile  arka arkaya yayınlamaya devam edeceği projelerinin de sinyalini veriyor. Bizden söylemesi yakın takipte kalmakta fayda var!

     

    Editörün tercihi olarak "Leyla" da farklı bir bakış açısıyla çoktan kalbimizde yer etmiş durumda. 

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.