KORKUYORSAN IŞIĞA BAK: THE LAST OF US

KORKUYORSAN IŞIĞA BAK: THE LAST OF US
  • 2
    0
    0
    0
  • Tarihler 16 Ocak saat 06:30'u gösterdiğinde, uzun zamandır merakla beklenen The Last Of Us dizisi Blu TV üzerinden yayınlandı. Chernobyl dizisinin senaristi Craig Mazin ve oyunun yazarı Neil Druckmann tarafından kaleme alınan The Last of Us yayınlanmadan evvel Rotten Tometoes üzerinden %98 açılış yaparak, en fazla beğeni alan oyun uyarlaması rekorunu kırdı.

    Oyuncu kadrosunda Pedro Pascal (Narcos, Game of Thrones, The Mandolorian) ve Bella Ramsey'in (Game of Thrones) olduğu The Last Of Us; tüm dünyayı saran ve bulaştığı andan itibaren birkaç saat içerisinde insanlara saldıran yaratıklara dönüştüren salgın bir hastalığın başlamasından yirmi yıl sonrasını, 2023 yılını konu almaktadır. Hastalık sebebiyle medeniyet kıyamet eşiği noktasına gelmiş olup, farklı topluluklar içerisinde birbirleriyle yaşamak zorunda kalan insanlar; hayatta kalmak adına çetin bir mücadele vermektedir. Dizinin evreni ABD'de geçmekte olup, Joel'un hastalığa karşı bağışıklığı olan Ellie'i Ateşböcekleri adlı ayrılıkçı bir gruba ulaştırmasını ve bu yolculukta yaşananları konu almaktadır. 

    Günümüzde birçok oyun uyarlaması maalesef başarısız şekilde sonuçlandı. Buna örnek olarak Resident Evil ve The Witcher diyebilirim. Bu bağlamda The Last Of Us dizisi ilk duyurulduğunda oyun severlerin çoğu yüksek beklentiyle tepki verse de ben ve benim gibi kişiler, "Acaba yine hayal kırıklığına uğrar mıyım?" diye düşündü. Sabah saat şafak sökmeden günün karanlığında, uykularımızı feragat ederek Blu Tv'yi açtık ve bir solukta izlemeye koyulduk. 

    Diziyi bitirdikten sonra ilk tepkim şoka girmek ve kendi kendime; "Bir hafta boyunca nasıl bekleyeceğim?" demek oldu. Başlangıç sahnesi ve ardından House Of Dragon'ı anımsatan o muhteşem jenerikle beraber girmesiyle; başarısız olan tüm uyarlamaları tozlu sayfalara gömerek şeytanın bacağını kırdı. İlk bölümün çoğu pilot bölümlere göre haddinden fazla uzun olması ve bu uzunluk içerisinde hikayenin tüm şeffaflığıyla verilerek oyuna sadık kalınması, karakterlere ve hikayenin seyrine zarar vermeyecek ufak tefek eklenen değişiklikler beni fazlasıyla tatmin etti. İzlerken tüm olacakları biliyor olmanın farkındalığına sahip olmama rağmen; duygularım yine darmadağın oldu. Joel'un yaşadıklarını unutamaması ve her gece yastığına başını koyduğu an, tekrar tekrar kızının ölümünü görmesi gerçekten bambaşka bir olay. Pedro Pascal'ın oyunculuğuna Oberyn Martell rolünden beri hayranımdır. Son sahnede kendisinin rolü yaşadığına emin olarak söylemem gerekirse, kendisi Joel için biçilmiş bir kaftan. Eğer konu Ellie'ye gelecekse Bella Ramsey'in Ellie rolüne alışmam gerek, karakteri güzel canlandırıyor kötü diyemem. Ama zamanla alışacak olmamın sebebi kafamdaki Ellie'nin Elliot Page olmasıydı. İlerleyen günlerde kendisine alışacağım kesin.

    İlk sezon 10 bölümünden oluşacak olan The Last Of Us dizisi her hafta Pazartesi günü BluTV üzerinden yayında olacak. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.