En Etkileyici Kült Filmler

En Etkileyici Kült Filmler
  • 2
    0
    0
    0
  • Kült film; görece az kişi veya belli bir grup tarafından tutkulu bir şekilde sevilen filmlere denmektedir. Her ne kadar kült kelimesinin gereksiz kullanımı artsa da sinemanın en değerli taşlarından biridir ve filmlerde verilmek istenen mesaj, işlenen tema, uygulanan ışıklar bile çoğu filmden daha etkileyici olabiliyor. Biz de sizler için 5 kült filme kısaca değindik. Ayrıca kült film hakkında daha detaylı bilgi istiyorsanız yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

    1. Eraserhead / David Lynch

    Filmlerinde bilinmezlik, karmaşıklık ve sembollere olan bağlılık tarzı ile sinemaya başka bir soluk getiren David Lynch'in ilk uzun metrajlı filmidir Eraserhead. Çıktığı ilk dönemde çoğu kişi tarafından anlaşılamamış ve hak ettiği değeri görememiş bu film 2004 yılında ABD Ulusal Film arşivine seçildi. Filmin konusuna kısaca değinmek gerekirse; Henry Spencer, geçmişteki bir ilişkisinde Mary adlı kadını hamile bıraktığını öğrenir. Mary'i yanına alan Henry artık doğumu beklemektedir. Mary doğumu yapar fakat doğan bir bebek değil yaratıktır. Bunu gören Mary evden kaçar ve Henry için ızdırap, kabus dolu günler başlar.

    2. Videodrome / David Cronenberg

    Cronenberg, 1983 yılında yayınlanan bu filmi ile televizyon izleyicilerinin bir nevi yapay, sanal dünyaya çekilmesine değinmektedir. Filmde Max Renn bir televizyon yöneticisidir. Düşen reytingleri arttırmak ve dikkat çekmek için yeni bir yol arayan Max, Videodrome'u keşfeder. Fakat Videodrome zamanla kontrolü ele almaya başlar ve işler garip bir hal alır.

    3. Re-Animator / Stuart Gordon

    Ölümsüzlük arayışının sinemaya uyarlanan en güzel filmlerden biri olan Re-Animator, H. P. Lovecraft'ın aynı isimli hikayesinden filme dönüştürülmüştür. Film, hikayeye olan bağlılığı ile takdir toplamıştır. Filmden kısaca bahsetmek gerekirse Dan, oturduğu ev için arkadaş ilanı verir. İsviçreli bilim insanı olan Herbert West bu ilana başvurur ve Dan'in yanına taşınır. West'in ölüleri diriltebilen formülü ise tüm dikkatlerin West ve Dan'de toplanmasına neden olur.

    4. They Live / John Carpenter

    Mevcut sisteme ve işleyişe karşı eleştirinin en çarpıcı şekilde aktarıldığı They Live, Roddy Piper'ın, Nada karakteri performansıyla ile daha da etkileyici oluyor. Filmde bir inşaat işçisi olan Nada, bir gün taktığı gözlük sayesinde görmememiz istenen şeyleri görmeye başlar. Gördüğü şeylerin insanlığa zararlı olabileceğini düşen Nada, sisteme karşı savaşmaya başlar.

    5. Monty Phyton and Holy Grail / Terry Gilliam, Terry Jones

    Monty Pyton ekibinin harikalar yarattığı bu film hicivsel anlamda en başarılı filmlerden biridir. Filmde, gökten gelen emir ile şövalyeler İsa'ya ait olan kutsal kaseyi bulmak için yollara düşerler. Bu kadar büyük ve önemli bir görevin zorlukları da bir o kadar fazladır. Komedi temasına yeni bir soluk getiren bu film IMDB Top 250 listesinde de yer almaktadır.  

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.