Sporun Sanatla Güzelleştiği 5 Film

Sporun Sanatla Güzelleştiği 5 Film
  • 0
    0
    0
    0
  • Bütün spor dallarına birer sanat dalı, sporculara da sanatçı gibi bakabiliriz. Yaptıkları fedakarlıklar, geldikleri seviyeler onları yaptıkları işte ustalaşmış birer sanatçı yapıyor. Micheal Jordan, Kobe Bryant, Micheal Schumacher, Tom Brady... Bu listeyi istediğimiz kadar uzatabiliriz. Biz de sporculara ve sanata verdiğimiz önem çerçevesinde bu film listesini hazırladık. Umarım hem yazıyı hem de filmleri beğenirsiniz.

    1. Coach Carter 

    Samuel L. Jackson'ın hayat verdiği Coach Carter, basketboldan önce disipline, eğitime ve insan olmaya önem veren biridir. Basketbol rekorları kırarak tamamladığı Richmond Lisesi'nden gelen antrenörlük teklifini kabul eden Coach Carter için artık önünde yeni bir meydan okuma vardır. Söz konusu basketbol oynamak olunca takımdaki herkes yetenek abidesi iken sıra derslere geldiğinde hiçbir oyuncu aynı başarıyı gösteremez. Coach Carter performansıyla, Film Dalında En İyi Erkek Oyuncu NAACP Image ödülü kazanan Samuel L. Jackson'ın bu filmi basketbol konulu en etkileyici filmlerden biridir.

    2. The Express: The Ernie Davis Story

    Black Panther filmiyle dikkatleri üzerine çeken ve geniş bir hayran kitlesine ulaşan Chadwick Boseman'ın ilk sinema filmi olan The Express gerçek bir hikayeden yola çıkılarak çekilen bir filmdir. Ernie Davis, yoksul bir çocukluk dönemi olan ve sadece siyahi olduğu için engellenen spor hayatına sahip bir Amerikalı'dır. Ülkesinde verdiği eşitlik, ırkçılık karşıtı savaşı ile bir nesle ilham ve güç olan Davis, Heisman Kupası'nı kazanan ilk Amerikalı siyah olarak tarihteki yerini almıştır.

    3. Iverson

    Gerçek röportajlarla ve görüntülerle hazırlanan bu belgesel, bir oyuncu için hazırlanmış en etkileyici belgesel olarak kabul edilebilir. Amerika'nın ücra bir mahallesinden basketbolun zirvesine uzanan Iverson'ın bu yolda başından geçenleri, insanların onun hakkındaki görüşleri, koca NBA'i tek başına nasıl ikiye ayırdığını anlatan bu belgesel için şimdiden keyifli seyirler.

    4. Rush 

    Rush ile birlikte, Formula 1'in en etkileyici yıllarından biri olan 1976 yılına geri dönüş yapmaya hazır mısınız? Başrollerinde Chris Hemswort (namıdiğer Thor) ve Daniel Brühl'ün yer aldığı film, 1976 yılındaki James Hunt ve Niki Lauda rekabetini en etkileyici ve aksiyon dolu biçimde bizlere aktarıyor. BAFTA'dan En İyi Kurgu Ödülü alan bu film yarış tutkunları için kült olarak kabul edilebilir.

    5. White Men Can't Jump

    Basketbolun, Space Jam ile birlikte en eğlenceli ve en komik filmlerinden biridir. Maddi geçimini sokak basketbolundan sağlayan Sidney ile mafyaya yüklü miktarda borcu olan Billy'nin yolları bir sokak maçında kesişir ve eğlence başlar. Beklenenden daha da başarılı olan film dünya çapında ilgi görmüş ve video oyunu da yapılmıştır.    

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.