"Birinin Her Şeyin Düzeleceğini Söylemesi Lazım" Marietta - Summer Death

"Birinin Her Şeyin Düzeleceğini Söylemesi Lazım"  Marietta - Summer Death
  • 4
    0
    0
    1
  • Biri bana Midwest Emo nedir diye sorsa, dinlemesini söyleyeceğim birkaç albümden biridir. Bazı albümler vardır ve içeriği, o müzik türünü tanımlayacak her şeye sahiptir. Summer Death’de bu albümlerden biri. Size Midwest Emo’nun tam olarak ne olduğunu 36 dakikada anlatıyor. Ne eksik ne fazla...

    Midwest Emo’ya ilk başladığım zamanlarda grupla karşılaşmıştım ve ilk dinlediğim şarkıları Cinco De Mayo Shit Show ‘du. Zaten Emo’dan beklediğim duygu aktarımı ve lirikalite vardı. Buna ek olarak gitarların karışık yazılması ama bir o kadarda orkestranın parçaları kadar uyumlu olması, grubun beni etkilemesine yetmişti.

    Marietta, 2011’in sonlarına doğru  Philadelphia’da kuruldu. 2012’de Modern Baseball ile ortak bir EP’ çıkardıktan sonra 2013’de Summer Death’i yayınladı. Birkaç yıl sessiz kaldıktan sonra 2015’de EP çıkarttıktan sonra maalesef ayrıldıklarını duyurdular. Tek albümleri olsa da çok uzun süre konuşulacak bir grup oldular. 

    Parçaların her biri aslında temel bir altyapıyla yazılmış. Yarı normal yarı bağırılmış vokallerin güzel karışımı, sert ve tok bir ses çıkartan davullar, renkli riffler ve basit ama etkileyici bir bas. Aynı zamanda grubun çok iyi başardığı işlerden biride grubun koro halinde inanılmaz armonize olmuş şekilde söylemeleri. Albüm kayıt edilirken tek bir stüdyoda değil de birden fazla yerde kayıt edildi. Bazı şarkılar bir stüdyodayken, bazıları grup elemanlarının evinde hatta Modern Baseball üyelerinin evinde de kayıt yapıldı. Böyle yapılmasınında albüme ekstra bir ruh kattığını düşünüyorum. Gruba ruh katan olaylardan biri de grup üyelerin bir müzik grubundan öte arkadaş grubu olmaları olduğunu düşünüyorum. Sözlerde hep bir birliktelik olması ve birbirlerinden destek beklemeleri bunun bir nedeni. Sözlere hakim olan hüznü bir arada yaşıyorlar ve çözmeye çalışıyor ve eninde sonunda Birinin Her Şeyin Düzeleceğini Söylemesi Gerekiyor.

    "I promise the water is fine
    I need something else
    To convince me I won't die"

    Albümün sözlerine baktığınızda genellikle daha soyut ve ucu açık olduğunu görebilirsiniz. (God Bless Eric Taylor dışında) Bunun kolaya kaçmak olduğu düşünülebilir açıkçası ben başta öyle düşünmüştüm. Sonralarında dinleye dinleye o mistik sözleri arasını kendi kafamda doldurdum ve benim için albüm bir kez daha güzelleşti. Belki de amaçları buydu. Çoğu Emo albümünde konuların daha somut ve direkt bir olaya bağlı olduğunu görebilirsiniz. 

    Kısaca sözler, enstrümanlar, albüm kapağıyla her şeyiyle harika bir albüm. Sizi arkadaşlarınızla Amerikada bir banliyöde garajda takılmanızı istettirecek bir albüm. Zaten Midwest Emo’nunda olayı bu…

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.