Kum & Bedeviler - Apartmanlar // Kısa İnceleme

Kum & Bedeviler - Apartmanlar // Kısa İnceleme
  • 1
    0
    1
    0
  • Albüm önce “Intro” ile açılıyor. Albümde birkaç tane böyle ara şarkılar var oraya sonra geleceğim. İkinci şarkımız “Orada Bir Ev”. Albümdeki favori şarkılarımdan biri, arkadaki zarif gitar, şarkıya çok güzel bir hava katmış ve duyguyu güçlendirmiş. Albümde her şarkı bir öncekine göre size yeni bir şey sunuyor. Gitarların tonları, vokal kullanımı değişiyor ama hissiyatını koruyor. Tek düze bir ilerleme yok. Acaba bir sonraki şarkı nasıl bir şey olacak diye sizi beklentiye sokuyor. Hatta albüm aralarındaki “Sigara Molası”, “Interlude” parçaları da bu beklentiyi arttırmak ve kısa bir mola vermek için eklenmiş diye düşünüyorum.

    Bir sigara molasından sonra dördüncü şarkımız “Sen Olmazsan” a geçiyoruz. Albüm çıkmadan önce yayınlanan 3 single’dan biri. Kum’un hızlı bir tempoda vokal kullanımına kişisel olarak bayılıyorum bu şarkıda harika bir iş çıkarmış ama şarkının asıl sürprizi sonda geliyor. Bedeviler’den muhteşem bir solo. Tam şarkı bitti derken beni inanılmaz şaşırttı.

    “Otogar Blues” da albümde çok sevdiğim şarkılardan biri oldu. Albüme adını veren “Apartmanlar” şarkısına geldiğimizde albümün içeriğine çok farklı bir vokal kullanımıyla karşılaşıyoruz. Dürüst olmam gerekirse genel olarak hoşuma gitti ama çok açıp dinler miyim emin değilim. Sözler olarak çok beğendiğimi söyleyebilirim. Ama zaten bu şarkının, açıp açıp dinlenmesinden ziyade albümü baştan sona tekrar ettiğinizde, yolculuğuna eşlik edecek bir parça olarak görüyorum. Sondan bir önceki parçamız “Üç Günlük Dünya” . Bu şarkı da albümden önce yayınlanan singlelardan biri. Bu şarkı tamda, mutlu/mutsuz hissettiğiniz bir anda açabileceğiniz tatlı bir şarkı olmuş. Kapanış olarak da güzel ve akılda kalıcı olmuş.

    Albüm, bana göre 90ların alternatif müziğinin en güzel yönlerinin alıp Kum & Bedeviler’in kendilerine has yorumlamasıyla yapılmış. Enerjik başlayıp enerjik biten, sözleriyle, sololarıyla olsun gayet beğendim. “Outro” parçasını dinledikten sonra içimden keşke Sonic Youth – Goo tadında bir şeyler çıkarsalar dedim. Müzikal olarak zaten çözmüşler işi. Kum’un da harika bir şekilde o tarz vokal yapabileceğine inanıyorum.

    Sonuç olarak Kum her zamanki gibi beklentimi karşıladı. Umarım Kum & Bedeviler olarak daha fazla albüm görürüz.

     


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.