Kral III. Charles'ın törende taktığı taçlar ve hikayeleri...

Kral III. Charles'ın törende taktığı taçlar ve hikayeleri...
  • 2
    0
    0
    0
  • 8 Eylül 2022 yılında 70 yıllık görevini ölümüyle tamamlayan Kraliçe 2. Elizabeth İngiltere tarihinde en uzun süre tahtta kalan Kraliçe ünvanına sahip olmuştu. İngiltere ise Kraliçe'nin ölümüyle yeni bir döneme giriş yaparken ülkeyi yönetecek olan oğlu Kral Charles'in taç giyme töreni günler süren hazırlıklar sonucunda tamamlandı. Başkent Londra'ya gelen binlerce İngiliz, Kral Charles'ın Westminster Abbey Kilisesi'nde taç giyme törenine tanıklık edebilmek için meydanları hınca hınç doldurdu. En nihayetinde kral Charles "Aziz Edward'ın Tacı" ve "İmparatorluk Devlet Tacı"nı takarak resmen hükümdarlığı ilan edildi. Ülke'nin 40. hükümdarı olan Charles yeminini etti. En çok merak edilenlerden birisi ise Kral Charles'in taktığı göz kamaştırıcı taç oldu.

    AZİZ EDWARD TACI'NI TAKARAK HÜKÜMDARLIĞI İLAN EDİLDİ 

    Aziz Edward Tacı;  İngiliz Krallığının en önemli ve vazgeçilmez mücevherlerinyle bezenmiş 13. yüzyıldan bu yana İngiliz hükümdarlarının taç giyme töreninde krallara takılmaktadır. Taç 1649'da İngiliz İç Savaşında alınarak eritildiği yada birilerine satıldığı düşünülüyorken akibeti mehçhuldur. 1661 yılında ise kaybolan tacın yerine yeniden bir benzeri yapılmış ve 1689 yılına kadar hiçbir kral tarafından takılamamıştır. 1689 yılında ise III. William tacı takar ve 200 yıl boyunca taç hiçbir kral tarafından taç giyme töreninde kullanılamamıştır. Ancak 1911 yılında İngiliz ve Hindistan İmparatoru V. George tarafından uzun yıllar sonra takıldı. 1937'de VI. George ardından 1953 II. Elizabeth ve 2023 yılında ise III. Charles tarafından taç giyme töreninde takıldı. Taç mor kafide kakım işlemesiyle 345 gül kesimli akuamarin , 37 beyaz topaz , 27 turmalin , 12 yakut , 7 ametist , 6 safir , 2 jargon dahil olmak üzere 444 değerli ve ince değerli taş içerir. 1 garnet , 1 spinel , 1 carbuncle ve 1 peridot taç üzerinde bir bütün olarak eşsiz bir görünüm sağlıyor.  Abby Kilisesinde takılan taç sonrasında yemin eden Charles Balkon buluşmasında ise farklı bir taç ile sahneye çıkarak İmparatorluk Devlet Tacı ile İngiliz halkını selamladı. 

    İMPARATORLUK TACI İLE BALKON BULUŞMASINDA HALKI SELAMLADI 

    İmparatorluk Devlet Taçı 13.yüzyıl'dan bu yana kullanılan ve üzerinde birçok farklı mücecherlerleri barındırıyor. Taç İngiliz egemenliğini sembolize ederken Birleşik Krallık mücevherleriyle donatılmıştır. Güney Afrika'nın Cullinian kentinde keşfdilmiş dünyanın en büyük elmasının yer aldığı taçta, St Edward's Sapphire adındaki sekizgen gül kesimli safir,  Stuart Sapphire mavi safir ve çapraz pattée üzerinde bulunan iri kırmızı yakut yer alırken 2.901 değerli taş tacın üzerinde yer almaktadır. 13. yüzyıldan bu yana farklı dönemlerde birçok kez restore edilen taç farklı müecherleri üzerinde barındırmış son halini ise Kral Chares'in 6 Mayıs 2023 yılında taç giyme töreninde Westminster Sarayı Abbey Kilises'inden ayrılıp balkon buluşmasında halk tarafından görüldü.

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.