Advertisement

TWD: Death City

TWD: Death City
  • 3
    0
    0
    0
  • Daha önce The Walking Dead için yazdığım yazımda da belirttiğim gibi çıkacak olan bu dizileri tavşanın suyunun suyu olarak görüyorum ve tek gayesinin nasıl daha fazla para kazanırız olduğunu düşünüyorum; ama bu, Dead City yayınlanır yayınlanmaz koşarak izlememe engel olmadı tabii ki. 

    Bilmeyenler için Dead City, Maggie ve Negan karakterlerinin başrolde olduğu bir spinn-of. Hikayemiz ise Maggie’nin oğlunu bulmak için Negan’dan yardım istemesiyle başlıyor. İlk sezon oldukça kısa olduğu için konuya değinmeden direkt olarak dizi hakkında yorumuma geçmek istiyorum. (Not: spoiler içerir)



    Diziye yapılan yorumlardan iki tip izleyiciye sahip olduğu çıkarımını yaptım. İlki The Walking Dead’i izlemiş ve bitirmiş olanlar. İkincisi ise TWD evrenine Dead City ile giriş yapanlar. İki tip izleyici için de dizinin kalitesi farklı tabii ki. Eğer evrene bu dizi ile giriş yapmışsanız bazı kısımları anlamlandıramamakla beraber izlemekten keyif alabilirsiniz çünkü gerek görsel efektleri gerek karakter dizaynları hikayenin geçmişini bilmeyenler için yeterli.

    Ancak 11 sezonun ardından sağ kalmış olup gelenlerin, ki ben de onlardan biriyim, açısından inceleyecek olursam: en en iyi ihtimalle vasattı diyebilirim. Hatta bu sezon için vasat demek bile fazla. Birçok açıdan beklentimin altında kaldı ve fazlaca sevilen iki karakter ile nasıl bir şaheser yaratamadılar şaşırdım doğrusu. 

    Özellikle ilk bölümler benim için çok yavandı, hikaye bir anda çok hızlı bir şekilde başladı. Karakterlerin motivasyonlarını kendi içimde bir yere oturtamadım. 
    Örneğin Negan’ın Maggie’ye yardım etmesi için peşindeki polislerden kaçmak ve Ginny için güvenli bir yer bulmak şartları yeterli değildi. Negan her ne kadar değişmiş olsa da son sezondaki tren sahnesinden de anladığımız kadarıyla yardım meleği değil. Bu iki şart da önceden husumeti olan ve kendisini deli gibi öldürmek isteyen bir adamın inine gitmek için yeterli değildi bana göre. Bir anda “hadi gidiyoruz” dediler ve maceranın ortasına düştüler ama havada kalan çok fazla olgu vardı. 

    Bunları göz ardı edip izlemeye devam ettiğinizdeyse sürüyle mantık hatası ile karşılaşıyorsunuz. Bunların başında da şeriflerin sanki salgının ilk haftalarındalarmış gibi davranmaları geliyor. O kadar zaman boyunca böylesine zorlu bir evrende hayatta kalıp ikisinin saçma derecede kolay bir şekilde ölmesi diğerinin de es kaza kurtulması bu dizinin geçmişine yakışmadı. 



    Twd’in son sezonunda aylakların evrim geçirdiğini görmemiz beni yeni hikayeler için inanılmaz derecede heyecanlandırmıştı. Dead City’de de bu tarz aylaklar ile daha fazla karşılaşacağımızı ve mücadeleye dahil olacaklarını düşünmüştüm ama daha fazla yanılamazdım sanırım. Kanalizasyonda karşılaştığımız değişik şekilli, birden fazla kafalı “süper aylak” dışında kayda değer bir şey göremedik ki o da mükemmel bir fikrin boşa harcanmasıydı bana göre. 

    Maggie ile “süper aylak” karşılaşması, baş rol ölmezi iliklerime kadar hissettiren bir sahneydi ve tek bir heyecan kıpırtısına bile sahip değildi. Çok random bir şekilde ortaya çıkan bu aylak sadece farklı bir şey yaptık demek için eklenmiş gibiydi. En azından şerifin kafeste dövüştüğü sahnede ya da kanalizasyondaki, adını hatırlayamadığım iki kişinin ölümünde kullanılsaydı bundan çok daha heyecan verici olurdu. Twd’in sadece ilk yarım saatinde bile Dead City’nin bu sezonunda var olan aksiyondan daha fazla aksiyonu vardı. 



    Gelelim Ginny karakterine. Sadece, Twd evreninin vazgeçilmezi olan kendi kafasının dikine giden sinir bozucu çocuk kontenjanını doldurmak için eklenmiş bir karakter olduğunu düşünüyorum. Bölümler ilerledikçe amacını ve neden Negan’ın peşinden gittiğini açıkladılar ama şu ana kadar olmasa da bir şey kaybetmeyeceğimiz bir karakter olmaktan çıkamadı maalesef. Umarım sonradan Negan’ın değişiminde ve Maggie ile olan ilişkisinde belirleyici bir unsur olur. Öbür türlü sahnelerini atlamadan izleyebileceğimi sanmıyorum. 

    Ayrıca inanılmaz rahatsız olduğum bir diğer konu da Glenn meselesini bu kadar abartıyor olmaları. Evet, sevdiğin birinin öldürülmesi, hele de öldüren kişi ile yan yana kalma düşüncesi korkunç ama ikide bir Negan’ın suçlanması ve sanki Maggie’nin sütten çıkmış ak kaşık gibi davranması artık dayanamayacağım bir noktaya geldi. Dizide adam öldürmemiş tek bir kişi bile yokken birilerini katil diye yaftalamak ve bunu sakız gibi uzatmak bir noktadan sonra kabak tadı vermeye başladı. 

    Can ciğer olsunlar demiyorum ama ikide bir aynı cümleleri duyup tirat dinlemek de sıktı artık. Ekleyecek başka bir şey bulamadıkları her anda Glenn’in öldürülme sahnesini önümüze sermeleri de cabası. Glenn’i çok seviyorum ve öldüğünde dakikalarca göz yaşı döktüm ama bu, dizideki onlarca çok sevdiğim karakterin de başına geldi. 



    Onun dışında yer eski Negan'ın esintilerini görmek keyifliydi. 

     

    Gelelim sadede, bunca söylediklerinden sonra ikinci sezonu izleyecek misin diye sorarsanız eğer: kesinlikle izleyeceğim.
    Çünkü sezon finalinden de anladığımız kadarıyla hikaye biraz daha değişiyor ve  bu durum beni umutlandırdı açıkçası. Umarım ikinci sezonda bu sezon olduğu gibi kolaya kaçmaz sevgili yazarlarımız da çok daha kaliteli bir şeyler izleyebiliriz. 

    Aslına bakarsanız söyleyecek daha çok şeyim var ama kızgın Twd fanlarından korktuğum için şimdilik bu kadar ile yetineceğim. 
    Bana katıldığınız ya da katılmadığınız noktaları yorumlarda belirtirseniz sohbet edebiliriz. 

    Bir sonraki yazıma kadar hoşça kalın. 




    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.