Death Note Gerçekleri / 2

Death Note Gerçekleri / 2
  • 3
    0
    1
    0
  • Silgi
    Light defteri bulan ilk kişi değildi. Light’dan önce Taro adında bir çocuk defteri bulmuştu. Fakat Taro, Light’ın aksine defteri bilinçli bir şekilde kullanmaya başlayıp suçu yok etmek için ince planlar yapmak yerine defteri günlük olarak kullanmış ve ölümüne sebep olduğu insanlar yüzünden vicdan azabı çekmişti. Bunu üzerine Ryuk ona bir silgi vermiş ve deftere yazarak öldürdüğü kişileri diriltebileceğini söylemişti.


    Yani bu hikayemizde bir de silgi mevcut.


    Animede bahsi geçmeyen bu detay mangada kendine yer bulmuş. “Nasıl Okunur” adı altında çıkartılan 13. ciltte kısa bir biçimde yer alıyor.

    Capoeria

    L ve Light’ın ikonik kavgası. Bu kavga hayranlar tarafından Brezilyanların Capoeria isimli dansına benzetilmiş. Özellikle yapılmamış olduğunu söyleyen yazarlar elleri ama yazarlar beğendiği için canon olmuş.


    İki Zıt Kutup

    L ve Light her anlamda birbirinin tam tersi olacak şekilde tasarlanmış Öyle ki kullandıkları bilgisayarlar bile farklılıklarını ortaya koymak için bir örnek olarak karşımıza çıkıyor. (Pc vs Mac kullanmaları gibi)

    L’in Soyadı

    13. ciltte kapalı bir zarf ile beraber gelen L’in isim kartından Lawliet yazıyor. Bu birçok kişinin bildiği bir bilgi zaten ama işler Lawliet’in telaffuzuyla biraz daha ilginç bir hale geliyor. Lawliet’in okunuş şekli “Lov Light” hal böyle olunca da hayranlar bu bir işret miydi acaba diye düşünmeye başlamış.


    Elma Sembolizmi

    Light’ın Ryuk’a elma verme sembolizmi. Tahmin edilebileceği üzere Hz. Adem’e gönderme yapılmaktadır.

    Adem fiziksel olarak vardır ancak özgür değildir, Tanrı ise ona kendinden bir özellik olan düşünebilme yeteneğini verir. Tanrı Adem’e beyin verince onu özgür bırakmıştır. Adem doğmuştur.

    Light’a bakınca dünyanın düzeninden bıkan, fiziksel olarak var olan bir insandır. Ryuk’un elma vermesi ilk günahı temsil eder. Animede en büyük günah Death Note olarak geçmektedir. Light deftere sahip olunca artık tamamen özgür ve güçlü olmuştur. Tanrıların gücüne sahip olmuş Kira doğmuştur.

    Bu Bir Tesadüf Mü?

    1. ciltin ilk bölümünde karşımıza çıkan ve sıradan biri olan bu kişi ana sınıfında dalga geçilen bir “İyi çocuk” figürü. Aynı kişi 12.ciltin final bölümünde yaşını başını almış bir şirket çalışanı olarak karşımıza çıkıyor.

    Hikayenin başında gördüğümüz bir “figüranı” hikayenin sonunda büyümüş ve değişmiş olarak görmek manga içindeki en güzel detaylardan biri bence.


    Manga & Anime

    Manga ve animede Light’ın sonu daha doğrusu hikayenin sonu farklılık göstermektedir

    Her ikisinde de Light’ın ölümü Ryuk’un ellerinden olsa da olaylar farklı gelişmiştir. Animede Light SPK üyelerinden kaçarken Ryuk tarafından artık kurtuluş yolu olmaması nedeniyle deftere adı yazılmış ve o şekilde ölmüştür. Mangada ise Light güvendiği tüm insanların artık onu kurtaramayacak bir konumda olduğunu anlayınca Ryuk’tan depodaki herkesi öldürmesini istemiştir. Ryuk ise ona yardım edeceğini söylemiş ve defterine Light’ın gözü önünde Light’ın ismini yazmıştır.

    Hem animeyi izlemiş hem de mangayı okumuş biri olarak animede manganın karanlık tarafının yontulduğunu söylesem abartmış olmam çünkü genel olarak manga ile aynı olmayan sahneler biraz daha duygusal bir hava katılmak için eklenmiş olan sahneler.

    Bana kalacak olursa mangadaki son animedekinden çok daha hikayeye uygun bir son. Animedeki Light’ın merdivenin ortasında ölmüş olması onun ne cennete ne cehenneme gitmediğinin yani arafta kaldığının bir göstergesi olarak ileri sürülmüştü her zaman fakat anlaşılacağı üzere bu manga canon bir sahne değil. Bana kalırsa Ryuk’un bir nevi zorunda kalarak Light’ın ismini yazması için oluşturulmuş bir olay ama gerçekte Ryuk hiçbir duygusal bağ hissetmeden Light’ın artık kaçış yolunun olmadığını görüyor ve defterin sahiplik hakkını geri alabilmek için onun ismini yazıyor. Bir bakıma artık ilgisini çeken bir şey kalmıyor ve hikayeyi sonlandırıyor. Her ne kadar bir noktada birbirleri ile bir bağ kurmuş olmalarını istemiş olsam da bu Ryuk’un kişiliği için çok daha olası bir hikaye bana göre.


    Bu part da buraya kadardı 3.partta görüşmek üzere. O zamana kadar hoşça kalın. 


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.