Advertisement

Doctor Who Hakkında Az Bilinenler

Doctor Who Hakkında Az Bilinenler
  • 0
    0
    0
    0
    • 2.Sezon 2.Bölüm
    Bu replik klasik seriye bir gönderme. 
    Jamie McCrimmon 60'lı yıllarda Doktor'un yolcusuydu ve Culloden savaşında tanışmışardı.
     
     
    • 3. Sezon 1. Bölüm

    Russell T Davies, David Tennat'ın İskoç aksanı yüzünden "oon" ile biten kelimelerin telaffuzunda zorlandığını fark ettikten sonra dizi için yeni bir tür yaratmış. Tek amacı ise David'e "A Judoon platoon upon the moon" dedirtmekmiş. 

     

    • 3. Sezon 2. Bölüm
    Bu bölümde Doktor, Martha'ya Harry Potter'ın 7. kitabında çok ağladığından bahsediyor ki o bölümde ufak bir detay mevcut. Ron ve Hermione çocuklarının ismini Rose koyuyorlar. 
    • 3. Sezon 10. Bölüm 
    Birçoğumuzun favori bölümlerinden biri olan Blink bölümü. Bu bölümde tanıştığımız Sally Sparrow karakteri de bir o kadar sevdiğimiz bir karakter. Bölümün üstünden uzunca bir zaman geçmiş olmasına rağmen hala Carey Mulligan'ın yolculardan biri olmasını isteyenler mevcut. Steven Moffat da aynı şekilde düşünmüş ve hatta Carey Mulligan'a sıradaki yolcu olmasını teklif etmiş ancak o, kabul etmemiş. 
     

     
    • 4. Sezon 2. Bölüm 
    On ikinci Doktor ve Amy Pond'u da gördüğümüz bu bölümde Donna Doktor'a "En azından birini kurtar, bütün kasaba olmasa da sadece birini kurtar" demiştir. Bu bölümden neredeyse 8 sezon sonra on üçüncü Doktor "Bazen sadece birini kurtarabilirsin ve bütün farkı yaratan da budur. Eski bir dostum öğretti bana bunu" demiştir.
    • 4. Sezon 5. Bölüm 
    İlk sezona gönderme yapan bu replik aslında senaryoda yokmuş. Tennat repliğini unutmuş ve doğaçlama gerçekleşmiş. 


    • 4. Sezon 6. Bölüm 
    Bu bölümde Doktor'un kızı Jenny karakterini canlandıran Georgia Moffett, gerçek hayatta David Tennant ile evlidir ve bu bölüm çekimleri sırasında tanışmışlardır. Ayrıca Georgia Moffett 5. Doktor Peter Davidson'un da kızıdır. 
     
    • Torchwood

    Torchwood, Doctor Who'nun anagramıdır

    • 6. Sezon 4. Bölüm
    Bu bölümde sadece sesini duyduğumuz Michael Sheen onuncu Doktor David Tennant ile Good Omens adında bir dizide yer almaktadır ki bu dizi bu bölümün yaratıcısı olan Neil Gaiman'ın kitabından uyarlanmış bir dizidir. 
    • 7.Sezon 2.Bölüm

    Arturh’un yüzünden de anlaşılabileceği gibi Doktor’un Rory’i öpmesi senaryoda yokmuş, doğaçlama gerçekleşmiş.

     


    • 7.Sezon 5.Bölüm

    Aslında şimdi bahsedeceğim detay göz önünde olan ve birçoğunuzun fark ettiği bir olay fakat ânın hüznüyle beraber gözünüzden kaçmış olma ihtimaline karşı eklemek istedim. 

    Amy kaybolduktan sonra Doktor iki yolcusunu da kaybetmenin acısıyla gözlerini kapatıp ağlamaya başlıyor ancak o sırada Ağlayan Melek hâlâ orada. Yine de gözleri kapalı olmasına rağmen melek kımıldamıyor çünkü River da orada ve gözlerini kırpmayarak Doktor’un acısını yaşaması için ona alan veriyor. 

             


    Amy ve Rory Doktor için olduğu kadar River için de önemli, neticede onun anne ve babası ancak yine de kendini tutuyor ve Doktor’un güvende olduğundan emin oluyor. 

    Sonrasında Doktor'un Tardis’te River’dan özür dilemesi de bundan dolayı, kendi acısına boğulup River’ın acısını yaşamasına engel olduğu için. 

    • 7.Sezon 6.Bölüm

    Aşağıda görmüş olduğunuz kitap için Clara en iyi bölümün 11 olduğunu ve ağlamaktan gözünün çıktığını söylüyor ki bu tahmin edilebileceği üzere 11.Doktora bir işaret ancak işin tatlı tarafı bu değil kitap resimden de görüleceği üzere Amelia Williams tarafından yazılmış ve gerçekte de var olan bir kitap. 



    • River Song 

    River Song isminin nereden geldiği hakkında dizide çokça konuşuldu ama çok sevdiğim bir detay olduğu için bir kere de burada bahsetmek istedim. 

    Amy kızının adını Melody koyuyor ve Pond soyadını alıyor. Forest halkı Pond (havuz) kelimesini bilmiyor çünkü ormanda var olan tek su River (nehir). Bu sebeple de çeviri yapıp Pond yerine River diyorlar. Aynı şey Melody için geçerli Song (şarkı) da bir Melody olduğundan onu da çevirerek Melody Pond’u River Song yapmış oluyorlar. 




    • River Song ve Doktor 

    Bildiğimiz gibi Doktor ve River ters zamanlı olarak yolculuk yapıyorlar yani Doktor River’ı gittikçe daha çok tanıdığı bir zaman çizgisinde ilerlerken River Doktor’un onu gittikçe daha az tanıdığı bir zaman çizgisinde yol alıyor. Bu sebeple de Doktor ve River’ın ilk randevu geceleri Doktor için ilk ama River için son olmuş oluyor. 


    Bu hikaye için de özel bölüm hatta bölümler mevcut, eminim ki bir çoğunuz izlemiştir ama izlemeyen ve izlemek isteyenler için bölüm isimlerini aşağı bırakıyorum. 


    Bad Night/Good Night

    First Night/Last Night

    Up All Nightdd


    7. Sezonu izlemeye yeni başladığım için bu bölümden sonraki detayları da başka bir yazıda paylaşacağım. Benim bildiğim ufak detaylar bunlardı eğer siz başka şeyler de biliyorsanız yorumlarda buluşalım. Şimdilik hoşça kalın. 

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.