Death Note Gerçekleri / 3

Death Note Gerçekleri / 3
  • 2
    0
    0
    0
  • 108 Bölüm
    Death Note’un 108 bölümden oluşacağı başından beri belliymiş ve bu sayı yılbaşında çalınan zil sayısından esinlenilerek tercih edilmiş.

    Japonya’da yeni yıl arefesi (ya da Japonca karşılığıyla ‘Omisoka’), Budist tapınaklarında çan çalarak kutlanıyor. Ancak bu çan çalma ritüellerini diğerlerinden ayıran şey, tam 108 kere çalınması. Bu sayı, Budist inancına göre, insani arzuların, ve tabi ıstırap kaynaklarının, toplam sayısı kadar. Çanı yılbaşı arefesinde 108 kere çalmanın yeni girilen yılda negatif duygu ve düşünceleri kovduğuna inanılıyor.

    Light’ın Müritleri
    Animede yer almıyor olsa da mangada Light’ın ölümünün ardından gelen bölümde Light’ın müritleri yani ona hala inanan insanlar resmedilmiştir. Bunun temel amacı “Ölse bile bir grup insanın tanrısı olmayı başardı” düşüncesini göstermektir.

    L’in Son Sözü
    Mangada L ölmeden önce “Evet… Ben… Hata…Yapmadım… Hiç… Ama…” dır. Yazarlar farklı şekillerde yorumlamamızı istediklerini söylemelerine rağmen “Yanılmadım ama… Yenildim” gibi bir düşünce ile bu son sözleri yazdıklarını belirttiler.


    Ryuk ve Elma
    Shinigamilerin besin almaya ihtiyaçları olmadığı gibi Ryuk’un elma yeme zorunluluğu da yoktur. Elma yemediği taktirde krize girecek kadar elmayı sevmesi hatta ilk defa yorgunluğun ne demek olduğunu elma yüzünden tecrübe etmesi psikolojik sebeplerden ötürü olabilir. Kim bilir belki de elmanın kırmızı rengini insanoğlunun canı ile özdeşleştirmiştir.

    Defter Takası
    Defter takası yapıldığı esnadan defterin defalarca el değiştirmesinin temelde iki sebebi vardı.

    1. Ryuk’u Misa’nın Şinigamisi yapmak çünkü eğer Rem Misa’nın shinigamisi olsaydı göz takasına izin vermeyebilirdi.
    2. Misa’nın kazıp çıkardığı defter kendi defteri olmalıydı çünkü eğer Llight’ın defterini almış olsaydı bu defteri daha önce kullanmadığı için tüm hafızasını kaybederdi.

    12. Bölümün Başlığı Olan Tanrı
    Light ve Naomi’nin tesadüfen karşılaşmasına ithafen atılmış bir başlıktır. Bu karşılaşma gerçekleşmemiş olsaydı sonraki gelişmeler olduğundan çok farklı olacağı için Light’ın “şansı” konulu bir başlık düşünülmüş ve “Ölüm tanrısı olmayan tanrı dosttur” düşüncesi ile bu başlık uygun görülmüş.

    Ryuk

    Ryuk ilk başta Light’ın siyah saçlı haline benzer bir şekilde tasarlanmıştı. Siyah kanatlı kostüm giyen bir gençti ancak Light’tan daha fazla dikkat çekip ana karakter gibi görünme ihtimaline karşın görüntüsü değiştirildi.

    Canavara benzeyen ve maske kadar ifadesiz, yüzünden ne düşündüğü anlaşılmayan bir görüntü çizildi.


    Kısa Kısa Bilgiler

    • Shinigamilerin ömürlerini insan ömrü alarak uzattığını biliyoruz bu durumda onlar için insanlıktan önce yoklardı demek yanlış olmaz.

    • Death Note’un sayfaları ne kadar isim yazarsanız yazın bitmeyecek şekilde tasarlanmıştır.

    • Death Parade animesinde Death Note’a daha doğrusu Light’a gönderme yapan bir bölüm mevcuttur. (11. Bölüm)

    • Yazarlar Death Note’un içinde birçok ahlaki ikililem barındırmasına rağmen bu yönü ile ilgilenmediklerini ve Death Note’un öylesine karmaşık bir eser olmadığını söylüyorlar. Eseri yazarken yalnızca okurların eğlenmesini sağlamayı amaçlamışlar.

    • Yazarlar hikayei ilk başta L’in zaferi ve Light’ın ölümü ile bitirmeyi planlıyorlarmış, Light’ın cezasını çekerek öleceği baştan beri belliymiş ama L bunu görememiş.
    3. yani son partımızın da sınuna geldik, eğlence amaçlı yazılmış bir hikayenin içinde bu denli derin detaylar bulunması gerçekten hayranlık duyulmaya değer doğrusu.
    Benim bulduğum ve fark ettiğim detaylar bunlardı, eğer sizin buradakiler harici bildikleriniz varsa yorumlarda buluşalım. 

    Son olarak aşağı kısıma 13. ciltte yer alan bir anketi de bırakıyorum, sonuçlarınızı mutlaka benimle paylaşın.













    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.