One Piece Live Action

One Piece Live Action
  • 1
    0
    0
    0
  • One Piece'in geçtiğimiz günlerde Netflix'te yayınlanan live action dizisi. Dizi aynı isimle yani One Piece başlığı altında yayınlandı. 

    Açık konuşmak gerekirse live action duyurusunu gördüğümde inanılmaz ön yargılı yaklaşmıştım çünkü bugüne kadar yapılan live action yapımların hiçbiri beni tatmin etmemişti. (Mesela Tokyo Revengers) Ancak kadronun açıklanması beklentilerimi az da olsa yüksetti.

    Her ne kadar kimilerinin cast seçiminden memnun olmadığını bilsem de bana göre oluşturulabilcek en iyi oyuncu kadrolarından biri olmuş. Karakterleri birebir benzetmek adına kullanılan kötü perukların olmaması yapmacık makyajlara yer verilmemesi gibi etmenler beni fazlaca heyecanlandırdı. Ussop'un burnunu yapmamamış olmalarından da ayrıca mutluluk duydum ki bana göre en iyi oyuncu seçimi de yine Ussop'a ait. 


    İzlemeye başladığımda ise çoğu zaman şunu neden eklememişler dediğim fazlaca yer olmasına rağmen o kadar olayı 8 bölüme sığdırmalarını beklemek de saçma olurdu tabii ki. Eksikleri var; hikayenin içinde hiç değinmedikleri, zaman zaman zaman da üstünkörü anlattıkları yerler de var ama yine de kötü değil. Ve bana soracak olursanız One Piece bu dizisi ile live action dizi ve filmlerinin karanlık döngüsünü kırdı denilebilir.

    Genel olarak baktığımızda diziyi beğenmiş ve daha önce One Piece izlemiş - izlememiş herkese önerebilecek olsam da bazı şeylerden yakınmadan da duramayacağım. Bunlardan ilki avaş sahnelerinin azlığı. Fightların bölümlerce devam etmesine alışık olduğum için dizideki savaş sahneleri bana biraz kısa geldi açıkçası, tabii bölüm sayısı ile doğru orantılı bu kısalık ama yine de bir iki bölüm daha eklemelerini ve nispeten daha uzun süreli kavgalar izlemeyi tercih ederdim açıkçası.

    Yakınacağım ikinci şey ise sezon finali. Güzel ve dokunaklı bir final olmasına rağmen Grand Line'e girdikten sonra sezonun bitmesini de beklemedim değil. Hatta bir ara Smoker'ı hiç göstermeyeceklerini bile düşündüm. Keşke ilk sezon sekiz değil de on bölüm olsaydı.

    Birçok hikayeyi neredeyse tamamen değiştirmiş olmalarına rağmen, örneğin Ussop'un hikayesi (yine de güzeldi), karakterlerimizin geçmişlerini birebir anlatmaları doğru bir karar olmuş. Özellikle Sanji'nin animedeki değil de mangadaki hikayesinin alatılmasına ne kadar sevindim anlatamam çünkü animede Jeff'in bacağını Sanji'yi denizden kurtarırken kaybettiğini izlemiştik ve manga hali çok daha can alıcıydı. Bu versiyonunu görmek ve gerçek oyuncularla deneyimlemek güzeldi.

    Ancak Sanji'ye dair içimde kalan ufak bir detay da restauranta veda sahnesi. Animede çok daha dokunaklı olan bu sahne için biraz daha zaman ayırabilirlerdi diye düşünüyorum. Ek olarak Sanji'nin "çapkınlığını" yontmaları da hoşuma gitti, evet ona bu şekilde alıştık ve sevdik de ama haraketleri bir animasyondan gerçek bir insana evrildiğinde komikten çok ürkünç duracağını düşünüyorum bu yüzden biraz frenlemeleri iyi olmuş.

    İlk sezon One Piece'in yalnızca 1/10'u olmasına reğmen çok fazla olaya sahip, bu olayları absürt olmayacak şekilde birbirine bağlamayı başarmışlar bunun en büyük örneği restaurant sahnesinde Don Kreig yerine Arlong'u getirmeleri.

    Coby'nin hikayeye daha fazla dahil olması da hoş bir detay olmuş bana göre. Umarım sonraki sezonlarda da kendini geliştirdiği kısımlar bşata olmak üzere görmeye devam ederiz.

    Son olarak kesinlikle Japonca dublaj izlemenizi tavsiye ederim çünkü orijinal kadro tarafından seslendirilmiş ve izlemesi de çok daha keyifli.


    Ufak bir şey daha eklemek istiyorum, Naruto'nun da live action'u duyurulmuş. Her ne kadar One Piece'den sonra live action yapımlara umudum yeşermiş olsa da Naruto için çok hevesli olduğumu söyleyemem çünkü One Piece için orijinal yönetmen ve yazar da işin içine dahildi ve bana kalırsa güzel bir şey ortaya çıkmasının da asıl sebebi bu. Ancak bu live action için Boruto felaketinden sonra sadece yeni bir para kapısı için böyle bir karar alındığını düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz, umarım yanılırım ve gerçekten harika bir şey izleriz.

    Düşünce ve görüşlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

    Hoşça kalın.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.