Aristokrasi ve Seçim Ehliyeti

Aristokrasi ve Seçim Ehliyeti
  • 0
    0
    0
    0
  • Seçim ehliyetinin gerekliliğini tartışmak için ne kadar güzel bir zaman, nedir seçim ehliyeti, bir insanın seçimde oy kullanabilecek potansiyele sahip olup olmadığının tespiti. Araba ehliyetini sürücünün diğer insanlara zarar vermemesi için kullanırız, seçim ehliyetini ise oy kullanan insanların başka insanların hayatını etkilememesi için kullanmamız gerekiyor. 

    Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş tarihini, kurucularını, yönetim biçimini hatta en basitinden Türkçe bilip bilmediğini ölçüp, öyle seçim yapmamız gerekirken, daha Türkçe bilmeyen ve Türkiye'de dahi yaşamayan insanların benim hayatımı etkilemesi pek mantıklı gelmiyor. Ülke tarihini bırak, ülkenin adını bile tartışmaya açan insanların benim hayatımı etkilemesi ve hatta benim gelecekte ülkeyi terk etmeme sebep olması oldukça haksız bir durum değil mi? Bu yüzden seçim ehliyeti ülkemizde şart; eğitimsiz insanların eğitimli insanları yönetmesini istemiyorum. Aysun Kayacı haklıydı. Çoğu kişiyi kızdırmış olsa da, gerçekleri değiştiremezsin. Köyde yaşayan veya evinde sabah kuşağını izleyen ev hanımının, sanayideki motor ustasının, dağdaki çobanın, tarladaki çiftçinin veya tek gayesi günü kurtarmak olan amelenin ülkenin iyiliğini ve hatta kendi iyiliğini bile düşünebilecek yetkinlikte olduğunu sanmıyorum. Keşke olsalar ve demokrasinin nimetlerinden tam olarak faydalanabilsek. 

    Aristokrasi ve bilginler yönetimi ise halkın eğitilmesi ve farkındalığı için çok önemli ve ben bunu sonuna kadar destekliyorum. Yıllarca saltanat ile yönetilmiş olan Anadolu halkı daha kendini geçindirmiyorken ülke yönetimine katılmasını saçma buluyorum. Platon, Sokrates, Voltaire gibi düşünürlerin de benim bu düşüncelerimi desteklemesi haklı olduğuma kanıttır. Meşruti Aristokrasi, geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelerin hayat kurtaran ilacıdır. Bir ülke bir anda kendini demokrasinin içinde bulursa, güç sarhoşluğu yaşayan bir diktatörden farkı kalmaz. Ülkemizde ise milyonlarca minik diktatörcük vardır; bu diktatörcükler ise en ufak fırsatta bir diğerini bastırır. Ülkemize gerekli olan şey ne yazık ki bir bilginler yönetimidir. Şahsi fikrim olarak, ülkemizin bu zamanlara kadar belirli bir güç seviyesinde hala yaşamasının nedeni, askeri aristokrasinin güçlülüğüdür. Egemenlik halkın olabilir, peki halk egemen olmaya hazır mıdır?



    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.