2024’te Okuyup Sevdiğim Kitaplar

2024’te Okuyup Sevdiğim Kitaplar
  • 6
    0
    0
    0
  • Aralık ayının son günlerinde adettendir, adeta bir liste çılgınlığı yapılır. Diziler,filmler, kitaplar, oyunlar, gezip görülen yerler vs. Bütün bir yıl boyunca tükettiklerimizi sıralamak fikri heyecan verir. Takip ettiğimiz ve sevdiğimiz insanların listelerine dalmak da aynı oranda keyiflidir. 
    Hatta bence kendi listemizi yapmaktansa başkalarının listelerini kurcalamak bazen daha bile eğlenceli olabiliyor. :) Ben de bu yıl okuyup sevdiğim birkaç kitabı eklemek istedim. 

    1) Willi Heinrich - Kralın Laneti

    İyiliğin ve kötülüğün ne olduğu, bunların sınırının nerde başlayıp nerde bittiği üzerine düşündüren, "masum" görünenin ardında nelerin olabileceğine dair sorgulatan harika bir kurgu. Jaguar yayınları asla şaşırtmıyor ve bizi iyi edebiyata doyurmaya devam ediyor.

    2) Oya Baydar - Hatırlamanın ve Unutuşun Kitabı

    Oya Baydar, Sıcak Külleri Kaldı romanıyla tanıştığım, sonrasında kişisel tarihimde çok derin bir yer edinen bir yazar. Tüm kitaplarını okudum. Hatırlamanın ve Unutuşın Kitabı onun yayınlanan son romanı. Açıkçası okuduğum 
    diğer romanları kadar yer etmedi bende ama yıl sonu listesi yapıp da benim için bu kadar önemli bi yazarın kitabını eklememek olmazdı.

    3) David Parks - Bilinmeyen Ülkede Yolculuk


    Kuzey Avrupa edebiyatında gördüğümüz sıradan ama rahatsız eden o sakin üslubu görebileceğimiz bi anlatı. Bir günde bile okunabilecek bir baba oğul hikayesi. Kısa ama çarpıcı bir hikaye okumak isteyenler sevecektir.

    4) Fatma Nur Kaptanoğlu - Babam, Ev ve Yumurta Kabukları

    Edebiyatta okuyup sindirmesi en zor konulardır herhalde; ev, aidiyet, dönüş ve ebeveyn travmaları. Bunu büyük cümleler kurmadan, trajedi haline getirmeden usul usul işleyip 
    acıtan bu küçük kitabı çok sevdim.

    5) Lea Ypi - Özgür

    90'lı yıllarda ülkesindeki (Arnavutluk) rejim değişikliğinin ve toplumsal dönüşümün ortasında büyüyen bir çocuğun gözünden olaylara bakan bir ailenin hikayesi. Ama en temelde Sovyet rejiminin eleştirisi diyebileceğimiz bir anlatı. Sisteme eleştirel bakan böyle romanlar okumayı çok seviyorum. Dönem romanları okumayı sevenler de beğenecektir.

    6) Rabih Alameddine - Lüzumsuz Kadın
     
    Çok fazla olaya dayanmayan bazı kitaplarda içerik kısmen unutulsa da kitabın bıraktığı duygu kalır. Lüzumsuz Kadın da böyle bir roman ve okumayı seven, edebiyata ilhi duyan herkesin çık seveceği bir kitap. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.