En İyi Performanslarıyla Bruno Ganz

En İyi Performanslarıyla Bruno Ganz
  • 0
    0
    0
    0
  • Geçen sene bu günlerde, 77 yaşında aramızdan ayrılan Bruno Ganz, birçok yabancı yapımda yer almış, İtalyan asıllı İsviçreli usta bir aktördü. İlk aktörlük deneyimini 19 yaşındayken yaşayan Ganz, 1961 yılında da tiyatroya giriş yaparak şöhretin merdivenlerini tırmanmaya başladı. Başarılı oyuncunun anısına hazırladığımız bu içerikte sizlere, Bruno Ganz'ın en başarılı performanslarını sunuyoruz. Şimdiden keyifli seyirler!

    1. Çöküş / Downfall (2004)

    Oliver Hirschbiegel'in yönetmenliğini yaptığı, Alman yapımı tarihi dram filmi Çöküş, 1945 yılında Nazi Almanyası'nda, Adolf Hitler'in son günlerini ve Berlin'in düşüşünü anlatır. Bruno Ganz bu filmde, Adolf Hitler rolüyle kariyerinin belki de en bilinen ve en başarılı performansını sergilemişti. Filmde aktöre, Rolf Kanies ve Juliane Köhler eşlik ediyor. Çöküş filmi listemizde, gelmiş geçmiş en iyi Adolf Hitler performanslarından birini izlemek isteyenler için şahane bir öneri olarak yerini alıyor.

    2. Sonsuzluk ve Bir Gün / Eternity and a Day (1998)

    Belki de listedeki en iyi filmlerden birisi olan, 1998 yapımı Sonsuzluk ve Bir Gün, yönetmenliğini Yunanistan'ın usta yönetmeni Theo Angelopoulos'un yaptığı şiirsel bir dram filmidir. Ölümcül bir hastalığın pençesindeki bir yazarın hastaneye yatmadan önceki son gününü, gerçek ve hayalin iç içe geçtiği, şiir gibi kurulan sahnelerle izlediğimiz filmde, yazar rolü elbette Bruno Ganz'a ait. Müziklerini Eleni Karaindrou'nun yaptığı bu müthiş yapım, 1998 yılında Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye'ye layık görüldü. Sonsuzluk ve Bir Gün, Ganz'ın efsanevi performansı yanında, Angelopoulos Sineması'na giriş yapmak isteyenler için de müthiş bir başlangıç olacaktır.

    3. Berlin Üzerindeki Gökyüzü / Wings of Desire (1987)

    1987 Almanya ve Fransa ortak yapımı, şiirsel bir fantastik film olan Berlin Üzerindeki Gökyüzü ya da bilinen adıyla Wings of Desire, özellikle Paris, Texas filmiyle tanıdığımız Alman yönetmen Wim Wenders'a ait bir yapım. İkiye bölünen Berlin şehrinde insanları gözlemleyen Damiel ve Cassiel isimli iki meleğin öyküsünü konu alan filmde, bu iki meleğin depresif insanlara yardım etmesi ve Damiel'in artist bir kadına aşık olup insan formuna dönüşmeyi dilemesi anlatılıyor. Damiel rolünde izlediğimiz Bruno Ganz'a, Solveig Dommartin ve Otto Sander eşlik ediyor. Film, birçok ödül almasının yanı sıra yönetmene de Cannes'da En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazandırıyor. Berlin Üzerindeki Gökyüzü, izlemeyenler için harika bir fantastik film önerisi olarak listemize giriyor.

    4. Gizli Bir Yaşam / A Hidden Life (2019)

    Listemizdeki son film ise Bruno Ganz'ın aramızdan ayrılmadan önce bizlere bıraktığı son film olan A Hidden Life. Diğer filmlerin aksine bu filmde oyuncuyu çok fazla ön planda görmüyoruz fakat, yer aldığı son yapım olmasından ötürü listeye eklemeden yapamazdık. Terrence Malick tarafından çekilen bu dram filmi, Naziler için savaşmayı reddeden ve trajik bir kadere maruz kalan Franz Jägerstätter'ın gerçek hikayesini konu alıyor. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye dahil birçok dalda aday olan filmde Bruno Ganz, Hakim Lueben rolünü canlandırıyor. Bu başarılı dram filmini de izleme listenize almanızı tavsiye ediyoruz.

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.