Kendi Markasını Oluşturan Başarılı Kadınlar: Görkem Karman Abat - Görkito

Kendi Markasını Oluşturan Başarılı Kadınlar: Görkem Karman Abat - Görkito
  • 4
    0
    0
    0
  •   Herkese merhaba! Hepimizin kurtulmak için can attığı 2020 senesini sonunda geride bıraktık. Diliyorum ki bu sene hepimize, bu hayatta gerçekten neyi en çok istiyorsak onu getirsin, bütün insanlık adına çok güzel bir sene geçirelim. Herkes bilir ki, yeni yıl demek yeni kararlar da demektir! Pekiii bu yeni kararları alırken başarılı kadınların hikayelerinden ilham almaya ne dersiniz? Geçen haftaki yazılarımızda Kendi Markasını Oluşturan Başarılı Kadınlar başlığı altında çok güzel bir seri başlattık. Serimizin bu haftaki ismi ise Görkem Karman Abat.

      Görkem Karman Abat, Türkiye’nin ilk influencerlarından biri aslında. O bu sektöre girdiğinde henüz hayatlarımızda ‘influencer’ diye bir terim bile yoktu diyebiliriz. 2011 yılında İtalya’da eğitim görürken   'yourfaceismycanvas8' adıyla blog yazarlığına başlayan Görkem, kendi hesabında alışveriş yaptığı makyaj ürünlerini yorumluyor, #görkitoöneriyor hashtagi altında değerlendirmeler yapıyordu. Daha o zamandan paylaştığı ürünlere yaptığı dürüst yorumlarla takipçilerinin gönlünü kazanmaya başladı. Takipçileri ona güvendi, o da anlatmaya devam etti ve bloglarını desteklemek amacıyla 2013 yılında bir YouTube kanalı açtı. Aslına bakarsanız bu sektörle alakalı en büyük eleştirilerden birisi de influencerların dürüst yorum yapmaması. Kendi kullanmadığı ürünleri takipçileriyle paylaşan bir sürü insan var ve bu ne kadar etik bir tartışma konusu. Görkem Karman Abat ise bu sektörde bunun tam tersini başardı. Reklam yapacağı markalar üzerinde son derece titiz davranıp denemediği hiçbir ürünü takipçilerine önermemesi onu her zaman bir adım öne çıkardı ve arada bir güven bağı kurdu. Bu güven bağını ise kendi markasını kurarak adeta taçlandırdı. 2019 yılında kozmetik, makyaj aksesuarları, vücut bakımı ve anne-bebek gibi farklı konseptlerde ürünlerin bulunduğu Görkito ismini verdiği markasını tanıttı. Eee en başından beri onun yorumlarını dinledik, değerlendirmelerine göre ürün seçtik, Görkito önerdi biz de onun güveniyle satın aldık. Kendi markasını kurmasına bu yüzden çok ama çok sevindim. Herhangi bir sektörde ilk basamaktan başlayıp bu kadar yükselmek ve bu süreçte kalp kırmayıp dürüst yorumlar yapmak eminim ki çok zordur. Zoru başaran bütün kadınlara bayılıyorum, Görkito’yu da canı gönülden kutluyorum.

     

     Görkito markasının mottosu "Yıllar sonra kendi ürettiğim bir ürünü kullanmak ve ‘bunu ben yaptım’ demek istiyorum” diyen Görkem’in hayali Görkito ile gerçekleşirken sana kocaman bir #gorkitooneriyor demenin de mutluluğunu yaşıyor.’’ sözleri ile tanımlanıyor. Aynı zamanda çıkan ürünlerin her zaman uzun araştırmalar, çalışmalar ve testler sonrasında markaya dahil edildiği belirtiliyor. Bu konuda ona güvenim gerçekten tam. Çünkü biliyoruz ki o takipçilerine arkasında duramayacağı hiçbir ürünü önermez. Ürünlerin yapım aşamasında hiçbir zaman hayvanlara zarar verilmeyeceğini, hep doğa ve hayvan dostu bir Türk markası olarak kalacaklarını belirtmeleri de beni ayrıca mutlu ediyor. Ülkemizden bu kadar iyi kadın girişimcilerin çıkmasını her zaman gurur duyarak takip edeceğim. Görkem Karman markasının yanında instagramını da aktif kullanmaya devam ediyor. Aynı zamanda Mercan ve Selim adında birbirinden tatlı iki çocuğu var. Maalesef biliyoruz ki toplumumuzda hep bir önyargı kalıbı ile savaşıyoruz. 'Bir kadın anne olunca, verimli çalışamaz, zaten asıl kutsal meslek anneliktir, kadınların girişimci olmasına ne gerek var' diye düşünen zihniyetle yıllarca didiştik durduk. Artık o günler geride kaldı. Çocuk da yaparız kariyer de! Çocuklu bir kadının da ne kadar aktif olup başarılı işler kurabileceğini üstelik de kendi markasını oluşturabileceğini gösteren kadınlara her zaman ihtiyacımız var. Görkem Karman Abat da bu yolda adeta bayrak taşıyor. Ona ve çocuklarına buradan bütün sevgimi yolluyorum.

     

    Görkito markasının ürünlerini incelemek istersiniz diye aşağı link bırakıyorum. Bu sene dilerim ki kadınların öldürülmediği, başarılarının takdir edildiği ve el üstünde tutulduğu bir sene olur. Ülkemizde başarılı kadın girişimcilerin olması ve bu sektörde olabileceğimizi kanıtlaması hepimiz için çok önemli. Güzel işler yapan her kadını desteklemeye devam edeceğim. Hep hatırlatıyoruz yine hatırlatalım Kadınlar asla yalnız yürümeyecek! Başarılı kadınların hikayelerini de hepimize ilham olması için buraya yazmaya devam edeceğim. Hikayesini duymak istediğiniz birisi varsa bana iletmenizi çok isterim. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere kendinize çok ama çok iyi bakın!

    Referans : 

    https://www.instagram.com/gorkitocom/

    http://www.gorkemkarman.com/

    https://www.gorkito.com/


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.