Bridgerton: 2. Sezon Kostüm Tasarımlarıyla Büyüledi!

Bridgerton: 2. Sezon Kostüm Tasarımlarıyla Büyüledi!
  • 1
    0
    0
    0
  •   Evet hanımlar beyler! Duyanlar duymayanlara iletsin! Romantizm, entrika, kalbinize dokunacak dans gösterileri ve muhteşem bir görsel şölenle Londra’da geçen vintage bir Gossip Girl’ü anımsatan dizimizin ikinci sezonu yayımlandı. Kostüm dolabı ise birinci sezonu aratmayacak şekilde kendine hayran bırakmaya devam etti. 

      Birinci sezondan bildiğimiz üzere Julia Quinn’in kitaplarının bir uyarlaması olan dizimizde birçok karakteri görsek ve hikayelerine ortak olsak da asıl konu Lady Bridgerton (Ruth Gemmell) ve Bridgerton ailesinin etrafında dönmeye devam ediyor. Ancak bu sezon geçtiğimiz sezondan bir tık farklı olarak her ailenin kostümleri çok daha spesifik renklere ve detaylara sahip!

      Kostüm tasarımcısı sezon boyunca ortalama 700 kostüm elde edildiğini belirtmiş. Bunun yanı sıra özellikle kadın oyuncuların kostümleri sadece kıyafetle kalmamış, her bir görünüşün özel şapkaları, saç parçaları, özel tasarım takıları, döneme uygun şekilde işlemeli eldivenleri ve tabi ki stilin vazgeçilmez bir parçası olan ayakkabıları da kostüm dolabına eklenmiş. Yani anlayacağınız, görsel bir şölen izlememiz için hiçbir detaydan kaçınılmamış, ne diyelim değerli kostüm ekibine bizden kocamaaan bir alkış!!!

      Ailelerin kostümlerinin çok spesifik detaylara ait olduğunu belirtmiştik. Dizimizin yapımcısı ve kostüm tasarımcısı bu konuda bir beyin fırtınası yapmışlar ve ortaya şahane sonuçlar çıkmış. İlk olarak Sharma ailesinin kostümlerinin imzası Hint kumaşları ve Hint nakışları olarak seçilmiş. Bunun yanında kullanılan tüm mücevherlerde de Hint esintisi olmasına dikkat edilmiş. Aileyi bir arada gördüğümüzde renklerin, nakışların ve tabi ki mücevherlerin karakterlere nasıl bir kimlik kazandırdığını hayranlıkla izliyor, izlerken keyif veren bu görünüşler için bir kez daha teşekkür ediyoruz. İlk sezondan bildiğimiz canımız kanımız Bridgertonlar ise her zamanki gibi asaletlerini koruyarak pastel maviler, pembelerden vazgeçmiyorlar. Bunun yanında Sharma ailesinin kostümleri için kullanılan hint esintili rose gold mücevherlerin aksine Bridgertonlar için gümüş renk tercih ediliyor. 

      Bu sezonun bir diğer parlayan yıldızı ise saç aksesuarları! Özellikle çiçek detayları ve değişik formlardaki şapkaların yeni bir trende öncülük edeceği yayılan dedikodular arasında benden söylemesi! 

      Anlayacağınız üzere Bridgerton bu sezon da bize görsel bir şölen sunmaya devam ediyor. Kostümler o kadar güzel ki başrolümüz Daphne Bridgerton’ı canlandıran Phoebe Dynevor dayanamamış ve sezon içinde giydiği kostümlerin bir parçası olan tasarım korseyi hatıra olarak saklamak istemiş. İtiraf edin biraz duygulandık! 

      Bu evreni izlemeyi çok seviyor ve henüz izlememiş olanlara şiddetle tavsiye ederek yazımı burada bitiriyorum. İlk sezonun kostüm dolabını merak edenler için inceleme yazımızı aşağı bırakıyorum. Hoşçakalın! 

    Bridgerton : 7500 Parçalık Bir Kostüm Dolabı !

     

    Referans 

    Harpers Bazaar - 8 Things We Learned About Bridgerton Season 2 from Costume Designer Sophie Canale

    Pop Sugar- More Than 700 Costumes Were Created For the "Bridgerton" Season 2 Main Cast

    Bridgerton Resmi Netflix Hesabı

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.